ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Θεόδωρος Σινάνης είναι απόφοιτος της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του εισήχθη στο διετές πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών της ίδιας σχολής, αποκτώντας Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Παθολογία ζώων συντροφιάς (MSc in Veterinary Internal Medicine).

Κατόπιν, παρακολούθησε και ολοκλήρωσε ειδικό πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην κλινική καρδιολογία & υπερηχοκαρδιογραφία, στη μονάδα Καρδιολογίας της Εθνικής Κτηνιατρικής Σχολής της Γαλλίας, στο Παρίσι (École nationale vétérinaire d’Alfort, Unité de Cardiologie d’Alfort).

Είναι ελεύθερος επαγγελματίας με αποκλειστικό αντικείμενο την Καρδιολογία των ζώων συντροφιάς. Ως εκπαιδευτής, συμμετέχει και οργανώνει πρακτικά σεμινάρια κλινικής καρδιολογίας, υπερηχοκαρδιογραφίας & ηλεκτροκαρδιογραφίας  στο εξωτερικό και την Ελλάδα. Συχνά παρουσιάζει διαλέξεις & εργασίες του σε ελληνικά & ξένα συνέδρια.

Είναι συνεργάτης με πολυάριθμες κτηνιατρικές κλινικές και νοσοκομεία της Αθήνας. Επιπλέον, συνεργάζεται με κλινικές και ιατρεία της Καλαμάτας, της Πάτρας, του Ηρακλείου, των Χανίων και του Ρεθύμνου. Μέσω της τηλεδιάγνωσης παρέχει υπηρεσίες καρδιολογίας σε κτηνιατρεία και κλινικές στην ευρύτερη ελληνική περιφέρεια.

Έχει εκτελέσει τη στρατιωτική του θητεία υπηρετώντας στον ελληνικό στρατό ως οπλίτης κτηνίατρος στο 98ο Τάγμα Υγειονομικού Εθνοφυλακής (98 Τ.Υ.Ε.Θ.), στη Μυτιλήνη Λέσβου.

Πέραν της κτηνιατρικής επιστήμης έχει σπουδάσει μουσική και ανώτερα θεωρητικά στο τμήμα βιολοντσέλου του Ωδείου Βορείου Ελλάδος και του Δημοτικού ωδείου Καλαμάτας. Υπήρξε μέλος της Συμφωνικής ορχήστρας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και της Συμφωνικής ορχήστρας του Δήμου Καλαμαριάς.